24 Σεπτέμβριος 2020, 18:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2020, 18:35

Μητσοτάκης για κορονοϊό: Το δίλημμα είναι «αυτοπροστασία ή καραντίνα» (βίντεο)

  • Διάγγελμα Μητσοτάκη: Μάσκες παντού και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 00:30
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

«Σας απευθύνομαι και πάλι, σε μία κρίσιμη καμπή της μάχης με την πανδημία. Γιατί το θεωρώ χρέος μου. Και γιατί μπροστά στη νέα έξαρση του κορωνοϊού, έχω την ίδια πίστη στις δυνατότητές μας με εκείνη που είχα, όταν σας καλούσα στην πρώτη αναμέτρηση μαζί του», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του μήνυμα για τον κορονοϊό.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η μάσκα πρέπει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, και να αναπτυχθεί η τηλεργασία, ενώ σημείωσε ότι συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν για κάποιο διάστημα διαδικτυακά.

Νέες κλίνες Εντατικής
Είπε ότι το δίλημμα είναι «αυτοπροστασία ή καραντίνα» και πρόσθεσε ότι «γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη». Μιλώντας για τις δομές των νοσοκομείων και τις ΜΕΘ, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Και επειδή ακούγονται πολλά, σας βεβαιώνω ότι οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όρια τους. Και φυσικά ενισχύονται διαρκώς. Σε λίγο θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα Εντατικής στο νοσοκομείο "Σωτηρία" με 50 ακόμη κρεβάτια. Και έχει δρομολογηθεί η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, που θα προσθέσει στο Σύστημα άλλες 174 κλίνες».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι εβδομάδες που έρχονται θα κρίνουν τους επόμενους μήνες, ίσως και χρόνια. «Και πρέπει να βρεθούμε και πάλι μπροστά από τον κορονοϊό, αντί να τον ακολουθούμε. Με στοχευμένα μέτρα πάντα, όπου χρειάζεται» είπε χαρακτηριστικά.

100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση
Ακόμη, σημείωσε ότι παρά το γεγονός πως από πέρυσι στην Αττική έχουν προστεθεί 250 λεωφορεία, αυτά δεν φάνηκαν αρκετά για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. «Γι' αυτό και θεσμοθετήσαμε τα κυλιόμενα ωράρια προσέλευσης στην εργασία» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι απαιτούνται περισσότερα οχήματα και συχνότερα δρομολόγια. «Οι έκτακτοι καιροί επιβάλλουν έκτακτα μέτρα. Έτσι, από την μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση και άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού: