24 Σεπτέμβριος 2020, 17:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2020, 17:46

Γιάφκα στο Κουκάκι: Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής (φωτο)

  • Γιάφκα στο Κουκάκι: Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής (φωτο)
    Η πολυκατοικία στο Κουκάκι όπου σε διαμέρισμά της συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας και η φίλη του κατά την έρευνα που ακολούθησε (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έγινε στο Κουκάκι, με τον εντοπισμό γιάφκας με εκρηκτικά. Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών, και μία γυναίκα 36 ετών), που κατηγορούνται κατά περίπτωση για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

  • Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι: 7 κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου 1.600 γρ. (αμμωνίτιδα), 14 κοινοί πυροκροτητές, 2 ηλεκτρικοί πυροκροτητές, 2 πυροκροτητές Nonel, 1 κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (Kalashnikov).
  • Στις οικίες των συλληφθέντων: πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και 2 πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων. Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης-συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία επτά χρόνια. Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.