24 Σεπτέμβριος 2020, 13:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2020, 14:20

Φουντώνουν οι καταλήψεις λόγω κορονοϊού – Μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση

  • Φουντώνουν οι καταλήψεις λόγω κορονοϊού – Μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση
    Στιγμιότυπο από το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με βασικό αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, και ενώ φουντώνουν οι καταλήψεις σε ολόκληρη της χώρα.

«Εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται ήδη “με το καλημέρα” σε κινητοποιήσεις. Οι πρώτες μαθητικές πορείες είναι γεγονός. Τα αιτήματα που ενώνουν εμάς τους μαθητές σε όλη τη χώρα είναι δίκαια. Δεν κινητοποιούμαστε –όπως μας κατηγορούν– έτσι, χωρίς λόγο και αιτία», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 200 σχολικές μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη, με τη συμμετοχή και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων (ΑΣΓΜΕ) η οποία κάνει λόγο για ζητήματα που παραμένουν ακόμα άλυτα.

Ολιγομελή τμήματα, με έως και 15 μαθητές, μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας ζητούν γονείς και μαθητές, συσχετίζοντας τα αιτήματά τους με την προτεραιότητα που, όπως λένε, δίνει η κυβέρνηση στην αγορά των Rafale. «Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο», σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή, αναφερόμενη στο εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 4 δισ. για τα 16 γαλλικά μαχητικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το κύμα των καταλήψεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.