24 Σεπτέμβριος 2020, 12:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2020, 12:52

Γιάφκα με εκρηκτικά στο Κουκάκι – Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

  • Γιάφκα με εκρηκτικά στο Κουκάκι – Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής
    Η πολυκατοικία στο Κουκάκι όπου εντοπίστηκε η γιάφκα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα στην Αθήνα, μετά τον εντοπισμό γιάφκας με εκρηκτικά στο Κουκάκι. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών, και μία γυναίκα 36 ετών), που κατηγορούνται κατά περίπτωση για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, χθες έγινε έφοδος σε αποθήκη στην οδό Αναστασίου Ζίννη 16, όπου υπήρχαν εκρηκτικά για κατασκευή βομβών.

Την αποθήκη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είχε νοικιάσει πριν από έναν χρόνο ο ένας από τους δύο άνδρες, ο οποίος είχε κατηγορηθεί παλαιότερα και ως συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα σε υπόθεση απαγωγής επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη. Βρέθηκαν μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, μικρή ποσότητα του εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες από καλάσνικοφ.

Ακολούθησε έρευνα σε σπίτι, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν ο δεύτερος άνδρας –επίσης γνώριμος της Αστυνομίας για εμπλοκή σε ληστείες– και η φίλη του, καθώς εκεί βρέθηκαν δύο πιστόλια.

Και οι δύο άνδρες φέρονται να κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο – προς το παρόν δεν κατηγορούνται για τρομοκρατία. Μόλις ολοκληρωθούν οι τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες που είναι σε εξέλιξη αναμένεται επίσημη ενημέρωση για την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Εκτιμάται, πάντως, ότι η υπόθεση συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση που δρα στην Ελλάδα, και αναζητούνται στοιχεία για την ταυτότητά της. Η γιάφκα εντοπίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιείται για την Ομάδα Λαϊκής Αλληλεγγύης (ΟΛΑ).

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.