24 Σεπτέμβριος 2020, 17:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2020, 16:46

Με τους ήχους ποντιακής λύρας παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ίσκιλι» της Γιώτας Ιωαννίδου

  • Με τους ήχους ποντιακής λύρας παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ίσκιλι» της Γιώτας Ιωαννίδου
    Γιώτα Ιωαννίδου και Βλάσης Αγτζίδης στην παρουσίαση του βιβλίου (φωτ.: facebook / Γιώτα Ιωαννίδου)

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, αλλά και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του δεύτερου ιστορικού μυθιστορήματος Ίσκιλι της Γιώτας Ιωαννίδου από τις εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον μαγικό ήχο της λύρας από τον Γιώργο Κυριακίδη και το τραγούδι «Την πατρίδα μ’ έχασα».

Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Βασίλης Κενέλλης, ο οποίος στον εναρκτήριο λόγο του αναφέρθηκε στο ιστορικό μυθιστόρημα της συγγραφέα καθώς και στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ακολούθησε η ερμηνεία της Σοφίας Παπάζογλου και η ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο που διάβασε ο ηθοποιός Κώστας Ξυκομηνός.


(Φωτ.: in.gr)

Έπειτα, ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης μίλησε στο κοινό για τις ιστορικές συνθήκες στις οποίες αναφέρεται το βιβλίο, για τη Γενοκτονία των Ποντίων και για τις συνθήκες που ζούμε σήμερα με την Τουρκία του Ερντογάν. Η Σοφία Παπάζογλου ερμήνευσε, συγκινώντας τους πάντες, τα τραγούδια «Εκάεν και το Τσάμπασιν» και «Σεράντα μήλα», ενώ η Ζωζώ Λιδωρίκη διάβαζε αποσπάσματα από το βιβλίο.

Τέλος, τον λόγο πήρε η Γ. Ιωαννίδου. Επέλεξε να διαβάσει –καθώς είναι και ηθοποιός– ένα απόσπασμα από το κεφάλαιο «Λύτρωση», το μοναδικό κεφάλαιο όπου ο ήρωας του βιβλίου Κώστας μετά από τα άπειρα βάσανα που έχει περάσει, βρίσκει την εσωτερική του γαλήνη μέσα από τον αληθινό έρωτα.

  • Με πληροφορίες από το In.gr.
Εκδηλωσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ14
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2020