24 Σεπτέμβριος 2020, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2020, 12:34

Καρδίτσα: Τα ποντιακά σωματεία γίνονται μια αγκαλιά για τους πλημμυροπαθείς

  • Καρδίτσα: Τα ποντιακά σωματεία γίνονται μια αγκαλιά για τους πλημμυροπαθείς
    Πλημμύρες στην Καρδίτσα μετά το πέρασμα του «Ιανού» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ντόμαλης)

Στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προχωρούν διάφορα ποντιακά σωματεία της Ελλάδας, προκειμένου να απαλύνουν τον πόνο που βιώνουν πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα, μετά την επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός».

Τα σωματεία συγκεντρώνουν αυτές τις ημέρες τις προσφορές του κόσμου και θα τις αποστείλουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης, ώστε να διανεμηθούν στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Πρωτοπόροι, για μία ακόμα φορά, οι Πόντιοι φοιτητές. Μετά το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, και ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής μαζεύει είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή (12:00-13:00) σημείο συγκέντρωσης είναι ο Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου (Ιθάκης 7, Χαϊδάρι), ενώ το Σάββατο (17:00-18:00) και την Κυριακή (12:00-13:00) ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας (Λάρνακος 55α, Νέα Φιλαδέλφεια).

Επίσης, το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Δήμου Θέρμης στηρίζει ενεργά τη δράση της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Προσκόπων Θεσσαλονίκης – σημείο συγκέντρωσης είναι το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θέρμης (Μαρίνου Αντύπα 1, Θέρμη) σήμερα, από τις 18:00 έως τις 20:00.

Στη Θεσσαλονίκη, είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα θα μπορούν να δώσουν οι ενδιαφερόμενοι και στην Πολίχνη, με πρωτοβουλία της τοπικής Ένωσης Ποντίων. Το ραντεβού είναι το Σάββατο, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο «Χρύσανθος Θεοδωρίδης