23 Σεπτέμβριος 2020, 23:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτέμβριος 2020, 23:00

Ξεσηκώθηκαν στα Καμένα Βούρλα για τη μεταφορά ασυνόδευτων προσφύγων (βίντεο)

  • Ξεσηκώθηκαν στα Καμένα Βούρλα για τη μεταφορά ασυνόδευτων προσφύγων (βίντεο)
    (Φωτ.: STAR Κεντρικής Ελλάδας)

Για μισή περίπου ώρα κράτησαν το απόγευμα της Τετάρτης κλειστή την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας κάτοικοι από τα Καμένα Βούρλα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την άφιξη σε ξενοδοχείο της περιοχής 39 ασυνόδευτων προσφύγων. Οι ανήλικοι έφτασαν με πούλμαν το μεσημέρι, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Για τη στέγασή τους έγιναν εργασίες σε ξενοδοχείο που ήταν κλειστό τα τελευταία 15 χρόνια.

Παρόντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν και ο δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης, ο οποίος κατήγγειλε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεντρωμένοι δεν επέτρεψαν να πλησιάσει στο ξενοδοχείο φορτηγό που μετέφερε κρεβάτια και ιματισμό. Παράλληλα, έγινε μια προσπάθεια για νέα μεταφορά των ανηλίκων, καθώς οι συνθήκες στο ξενοδοχείο κρίθηκαν μη ικανοποιητικές, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε να διανυκτερεύσουν σε αυτό.

Οι κάτοικοι πάντως διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, τονίζοντας ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά και δίνοντας νέο ραντεβού την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι. Αίτημα είναι η άμεση μεταφορά των προσφυγόπουλων «αφενός διότι ο χώρος φιλοξενίας που επελέγη είναι κοντά στα σχολεία της περιοχής και αφετέρου διότι είναι ακατάλληλος». Επίσης, τονίζουν ότι η τουριστική περίοδος στα Καμένα Βούρλα δεν έχει ολοκληρωθεί.