23 Σεπτέμβριος 2020, 11:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτέμβριος 2020, 12:09

«Ιωνικές Γιορτές 2020»: Ακυρώθηκε η ποντιακή βραδιά λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό

  • «Ιωνικές Γιορτές 2020»: Ακυρώθηκε η ποντιακή βραδιά λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό
    Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης - Αγ. Δημητρίου - Δάφνης «Η Μαύρη Θάλασσα»

Ο δήμος Ν. Σμύρνης μετά τα πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση αποφάσισε να ολοκληρώσει τις «Ιωνικές Γιορτές» προκειμένου να προστατεύσει το κοινό. Να θυμίσουμε ότι οι εκδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Δυστυχώς ακυρώθηκε και η ποντιακή εκδήλωση που ήταν να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Στην εκδήλωση τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Ποντίων Ν. Σμύρνης - Αγ. Δημητρίου - Δάφνης «Η Μαύρη Θάλασσα» θα παρουσίαζαν χορούς του Πόντου και θα ανέβαινε το θεατρικό έργο Το Μαεμένον Λαήν του Ιωάννη Κοσμίδη.

«Μόλις ενημερωθήκαμε ότι ακυρώθηκαν οι υπόλοιπες ημέρες του φεστιβάλ λόγω του κορονοϊού. Είχαμε προετοιμαστεί και κουραστεί αρκετά για αυτή την ημέρα.

»Ουσιαστικά ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις των πολιτιστικών σωματείων της περιοχής. Έχω στείλει αρκετές επιστολές προς την Δημοτική Αρχή του δήμου γιατί πάντα εμάς τους συλλόγους μας αφήνει στο τέλος όλα τα χρόνια που πραγματοποιούνται οι ''Ιωνικές Γιορτές''» ανέφερε στο pontos-news.gr, η πρόεδρος του σωματείου Ράνια Χρυσοχοΐδου.

Η πρόεδρος αναφέρθηκε και στην έναρξη των τμημάτων ποντιακών χορών για τη σεζόν 2020-2021. «Στην αρχή είχαμε συμφωνήσει να γίνονται, τηρώντας όλα τα μέτρα, στον εξωτερικό χώρο του 3ου-13ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης. Κάναμε δύο πρόβες εκεί και μετά ανεστάλη η απόφαση αυτή. Αποφασίσαμε να κάνουμε τελικά τα μαθήματα μας στις εγκαταστάσεις του σωματείου μας κάθε Κυριακή, σε ολιγομελείς ομάδες σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα» καταλήγει η πρόεδρος.