22 Σεπτέμβριος 2020, 14:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2020, 14:13

Σύσκεψη στο Άγιον Όρος για τα κρούσματα κορονοϊού

  • Σύσκεψη στο Άγιον Όρος για τα κρούσματα κορονοϊού
    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου πραγματοποιήθηκε το πρωί στις Καρυές του Αγίου Όρους, με θέμα την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού στη χερσόνησο του Άθω.

Τουλάχιστον δέκα κρούσματα έχουν καταγραφεί έως τώρα σε δύο μονές (Αγίου Παύλου και Χιλανδαρίου) και μια σκήτη ενώ ένας μοναχός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό νωρίς το μεσημέρι, εγκύκλιο προς όλες τις μονές του Αγίου Όρους, με την οποία ορίζει έως και δέκα τους επισκέπτες ανά μονή ως μέτρο αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, απέστειλε, μετά από έκτακτη συνεδρίασή της, η Ιερά Κοινότητα.

Η εγκύκλιος απαγορεύει επίσης τη μετακίνηση των επισκεπτών σε άλλη μονή, εκτός εκείνης για την οποία δίδεται έγκριση.

Το μέτρο αναφέρεται κυρίως σε επισκέπτες που έχουν εργασία στις μονές, συνεργάτες, προμηθευτές και εργαζόμενους και ουσιαστικά περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες επίσκεψης άλλων προσκυνητών στο Άγιο Όρος.

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για περαιτέρω διερεύνηση υπόπτων κρουσμάτων. Και τα δύο μοναστήρια (Αγίου Παύλου και Χιλανδαρίου) έχουν τεθεί σε καραντίνα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.