22 Σεπτέμβριος 2020, 15:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2020, 15:35

Σίνδεϊ: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής

  • Σίνδεϊ: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής
    (Φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας / Mark Petropoulos)
  • Σίνδεϊ: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής
    (Φωτ.: Mark Petropoulos)

Εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, στο προάστιο Μάσκοτ του Σίνδεϊ, για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Αυστραλίας Μακάριου.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας, ενώ παρίσταντο δύο νέοι που φορούσαν τις ποντιακές τους φορεσιές.

Τη διοργάνωση είχε αναλάβει η Ενορία της Αγίας Αικατερίνης, σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Σίνδεϊ, με αφορμή τη συμπλήρωση 98 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βρασίδας Καραλής, καθηγητής του Τμήματος Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σίνδεϊ, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα: «Οι τραυματικές συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής στο σύγχρονο ελληνικό έθνος».


(Φωτ.: Mark Petropoulos)

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέρθηκε στην εξέχουσα εκκλησιαστική και εθνική φυσιογνωμία του Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτη Σμύρνης, ενώ περιγράφοντας μια ιστορία από τη ζωή του φωτισμένου ιεράρχη, που συνέβη λίγα χρόνια πριν από το μαρτυρικό του τέλος, υπογράμμισε την αξία της αγάπης για το γένος και για την εκκλησία, καθώς και την αξία της ενότητας. Το «παρών» στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, έδωσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην αυστραλιανή μεγαλούπολη Χρήστος Καρράς.

  • Με πληροφορίες από neoskosmos.com