22 Σεπτέμβριος 2020, 09:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2020, 09:04

Ο Μητσοτάκης σήμερα στην Καρδίτσα – Πάνω από 210.000 στρέμματα κάτω από το νερό στον θεσσαλικό κάμπο

  • Πόντιοι φοιτητές στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες της Καρδίτσας
    Πλημμυρισμένη έκταση στο Αγναντερό Καρδίτσας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Πασχάλης Μάντης)

Την Καρδίτσα επισκέπτεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός συναντιέται αυτήν την ώρα με τοπικούς φορείς, σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καρδίτσας, όπου θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».

Στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Μουζάκι. Θυμίζουμε, ότι η κυβέρνηση εξήγγειλε παρεμβάσεις για την αποζημίωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα (εννέα) μέτρα στήριξης ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Πάνω από 210.000 στρέμματα κάτω από το νερό στον θεσσαλικό κάμπο
Όπως σημειώνει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τη διάρκεια του καταστροφικού περάσματος του «Ιανού» από τη χώρα μας, καταρρακτώδεις βροχές παρατηρήθηκαν στην κεντρική και δυτική Ελλάδα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα εκτεταμένα πλημμυρικά επεισόδια. Οι πολύωρες ισχυρές βροχοπτώσεις στην Πίνδο και τον θεσσαλικό κάμπο βύθισαν τεράστιες αγροτικές και αστικές εκτάσεις κάτω από τόνους νερού προκαλώντας καταστροφές.

Η εικόνα που ακολουθεί δείχνει τις πλημμυρισμένες εκτάσεις (ξεπέρασαν τα 210.000 στρέμματα) του Νομού Καρδίτσας, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, όπως τις κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2, περίπου δύο ημέρες μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και αφότου ένα μέρος των υδάτων είχε ήδη υποχωρήσει.