22 Σεπτέμβριος 2020, 10:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2020, 10:21

Τηλεδιάσκεψη Μισέλ-Μέρκελ-Ερντογάν ενόψει της Συνόδου Κορυφής

  • Τηλεδιάσκεψη Μισέλ-Μέρκελ-Ερντογάν ενόψει της Συνόδου Κορυφής
    (Φωτ.: EPA / Clemens Bilan)

Στον απόηχο του χθεσινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το οποίο η Κύπρος φέρεται να έθεσε βέτο στις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας διεκδικώντας να αποφασιστούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας από τη Σύνοδο Κορυφής, σήμερα αναμένεται με ενδιαφέρον μία τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα έχει συνομιλία με τον πρόεδρο της Τουρκίας και με την καγκελάριο της Γερμανίας ενόψει της συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς σχετικά με τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας τόνισε ότι ζητούμενο είναι το πώς θα ενεργοποιούνται σε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια συμπεριφορά, ενώ για το αν έχει «κλειδώσει» η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών απάντησε: «Είμαστε σε καλό κλίμα, είμαστε κοντά στην επανέναρξη. Το πόσο σύντομα εξαρτάται και από τις δύο χώρες. Όταν έχουμε κάτι τέτοιο, θα το ανακοινώσουμε».