21 Σεπτέμβριος 2020, 22:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2020, 22:29

Κίνδυνος διάλυσης για τον Πανιώνιο μετά από 130 χρόνια

  • Κίνδυνος διάλυσης για τον Πανιώνιο μετά από 130 χρόνια
    (Φωτ.: ΠΑΕ Πανιώνιος)

Τα οικονομικά προβλήματα πνίγουν τον Πανιώνιο: μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τους φερόμενους επενδυτές, το μέλλον του ιστορικού σωματείου είναι αβέβαιο. Αν και η ομάδα έχει δηλώσει συμμετοχή στη Super League 2, δεν είναι απίθανο τη θέση να καταλάβει τελικά ο ΟΦ Ιεράπετρας, ομάδα της Football League.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πανιώνιος αναζητά λύσεις, ακόμα και με υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, πέρα από τα άλλα προβλήματα υπάρχει και απαγόρευση ύψους 170.000 ευρώ από την ΕΠΟ που επί της ουσίας μπλοκάρει τη μεταγραφική δραστηριότητα.

Ο Πανιώνιος φέρεται να έχει κάνει ήδη αίτημα για τη Γ’ Εθνική, με την τελική απόφαση να ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπως θα συμβεί και με τον Πλατανιά και την Κέρκυρα. Αυτό μάλλον θα είναι το καλό σενάριο, καθώς εάν γίνει δεκτή η αίτηση τότε είναι πολύ πιθανό ο επιχειρηματίας Κυριάκος Σκούρας να μπει μπροστάρης στην προσπάθεια διάσωσης.

Εάν η ομάδα δεν γίνει δεκτή στη Γ’ Εθνική, τότε θα πρέπει να αγωνιστεί στην τελευταία κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων, δηλαδή στη Γ’ ΕΠΣΑ. Το χειρότερο σενάριο, βέβαια, είναι τη φετινή σεζόν να μην υπάρχει σε καμία κατηγορία, μετά από 130 χρόνια παρουσίας στο ποδόσφαιρο, αρχικά στη Σμύρνη και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Νέα Σμύρνη.