21 Σεπτέμβριος 2020, 20:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2020, 19:58

Κορονοϊός: Οι «κόκκινες» περιοχές στην Αττική – 194 νέα κρούσματα σε μία μέρα

  • Κορονοϊός: Οι «κόκκινες» περιοχές στην Αττική – 194 νέα κρούσματα σε μία μέρα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να εφαρμόσει τοπικά lockdown, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κάνοντας λόγο για «μάχη που δίνεται με το χρόνο». Αφού τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα σε σχέση με άλλες χώρες, προειδοποίησε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι τα αστικά κέντρα.

«Η Περιφέρεια Αττικής –και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας– βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το “κόκκινο”. Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Το απόγευμα της Δευτέρας, πρώτη ημέρα εφαρμογής των επιπλέον μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 174 νέα κρούσματα στην Αττική (από τα 453 συνολικά). Από αυτά μόλις τα τέσσερα συνδέονται με γνωστές συρροές και έντεκα με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με το MEGA, στις αρχές Σεπτεμβρίου κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονταν κυρίως στην Κηφισιά και τα νότια προάστια, όμως πλέον το πρόβλημα έχει μετατοπιστεί. Τα Πετράλωνα, η Κυψέλη, το Περιστέρι, τα Σεπόλια, η Πλατεία Αττικής, το Φάληρο και η Καλλιθέα θεωρούνται τώρα οι «κόκκινες» περιοχές.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων είναι αλλοδαποί: Στο «Σωτηρία» αντιπροσωπεύουν το 25% των ασθενών και στον «Ευαγγελισμό» το 50-55%.