21 Σεπτέμβριος 2020, 18:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2020, 17:21

Κορονοϊός: Ένα βήμα πριν το «κόκκινο» η Αττική, 243 κρούσματα στη δομή στη Λέσβο

  • Κορονοϊός: Ένα βήμα πριν το «κόκκινο» η Αττική, 243 κρούσματα στη δομή στη Λέσβο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να εφαρμόσει τοπικά lockdown, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κάνοντας λόγο για «μάχη που δίνεται με το χρόνο». Αφού τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα σε σχέση με άλλες χώρες, προειδοποίησε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι τα αστικά κέντρα.

«Η Περιφέρεια Αττικής –και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας– βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το “κόκκινο”. Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Δύσκολη διαφαίνεται και η κατάσταση στη Λέσβο, καθώς από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που μεταφέρθηκαν στην προσωρινή δομή στον Καρά Τεπέ οι 243 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί και έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 24 έτη.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 7.064 τεστ, ενώ έχουν ελεγχθεί και 160 αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό. Να σημειωθεί ότι πολλοί απ’ όσους μπήκαν στον Καρά Τεπέ ζούσαν σε σκηνές και παραπήγματα κατά μήκος του δρόμου για αρκετές ημέρες, μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας.