21 Σεπτέμβριος 2020, 08:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2020, 08:57

Στην Κύπρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

  • Στην Κύπρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρίσταται στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της (φωτ.αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΠτΔ / Θοδωρής Μανωλόπουλος)

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί, από σήμερα έως και την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται να αφιχθεί σήμερα στις 10:35 στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου, όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή υποδοχής, απόδοση Τιμών, κατάθεση στεφάνου στον Ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Στη συνέχεια ο Κύπριος Πρόεδρος θα παρασημοφορήσει την Κατερίνας Σακελλαροπούλου με το Μεγάλο Περιδέραιο του Τάγματος Μακαρίου Γ΄.

Στις 12:30 θα γίνει δεκτή από τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα προς τιμήν της. Στις 15:20 το μεσημέρι, η ΠτΔ θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα την υποδεχτεί ο Πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Συλλούρης, ενώ στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί Ειδική Συνεδρία της Ολομέλειας στο Συνεδριακό Κέντρο. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις της ΠτΔ με αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.

Το απόγευμα, θα έχει συναντήσεις με τους συλλόγους Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων, της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων, του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ και της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας.

Στις 20:00 θα παρατεθεί επίσημο δείπνο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας, του κου Π. Κοτσώνη και της αντιπροσωπείας της.