20 Σεπτέμβριος 2020, 19:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2020, 18:50

Διαδηλώσεις στη Γερμανία για να δεχθεί η ΕΕ αιτούντες άσυλο από τη Λέσβο

  • Διαδηλώσεις στη Γερμανία για να δεχθεί η ΕΕ αιτούντες άσυλο από τη Λέσβο
    Εικόνα από τη διαδήλωση στο Βερολίνο (φωτ.: EPA /Alexander Becher)

Xιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Βερολίνο και άλλες πόλεις της Γερμανίας, καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποδεχθεί αιτούντες άσυλο από τη Λέσβο μετά την καταστροφή του καταυλισμού στη Μόρια.

Στην διαδήλωση στο Βερολίνο συμμετείχε η θεία του Άλαν Κούρντι, του αγοριού από την Συρία που πνίγηκε για να γίνει το τραγικό σύμβολο της προσφυγικής κρίσης του 2015. «Αποφάσισα να μιλήσω και να εκφρασθώ στο όνομα εκείνων που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους ... Εάν δεν μπορώ να σώσω την δική μου οικογένεια, ας σώσουμε τους άλλους», δήλωσε η Τίμα Κούρντι, καλώντας τους πολίτες να γράψουν στους πολιτικούς αξιωματούχους και να τους ζητήσουν να κινητοποιηθούν. «Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να τους γυρίσουμε την πλάτη», είπε.


Η Τίμα Κούρντι (φωτ.: EPA / Alexander Becher)

Η Σόνια Μπόμπρικ, ακτιβίστρια της οργάνωσης Seebruecke, διαβεβαίωσε από την πλευρά της ότι «υπάρχει αρκετός χώρος στην Γερμανία» για να υποδεχθεί περισσότερους από τους 1.500 πρόσφυγες από την Ελλάδα τους οποίους το Βερολίνο δεσμεύθηκε να δεχθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 5.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στην διαδήλωση στο Βερολίνο. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Κολωνία, το Μόναχο και την Λειψία.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP.