19 Σεπτέμβριος 2020, 22:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2020, 22:14

Η Κρήτη στο στόχαστρο του «Ιανού» (βίντεο)

  • Η Κρήτη στο στόχαστρο του «Ιανού» (βίντεο)

Στο έλεος του «Ιανού» βρέθηκε και η Κρήτη καθώς ο μεσογειακός κυκλώνας έφτασε στο νησί. Από το μεσημέρι ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις από τα δυτικά, και συγκεκριμένα τα Χανιά, ενώ το απόγευμα καταιγίδες και κεραυνοί χτύπησαν στο νομό Ηρακλείου.

Ήδη οι Αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο όλων των ιρλανδικών διαβάσεων, με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά, όπου είχε υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή. Την ίδια ώρα μαρτυρίες στο cretapost κάνουν λόγο για προβλήματα που έχουν προκληθεί στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν πλημμυρίσει αλλά και σε κάποια σπίτια.

Η επέλαση της κακοκαιρίας είχε μικρή διάρκεια όμως τα αποτελέσματά της ήταν ορατά καθώς μέσα σε λίγη ώρα έπεσαν πολλά χιλιοστά βροχής. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο στο οποίο φαίνεται πως η πλατεία των Λιονταριών μετά την καταιγίδα είχε πλημμυρίσει. Οι μόνοι που βρίσκονταν στο σημείο ήταν οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο σημείο και με σκούπες έδιωχναν τα νερά.

Έπεσε μπαλκόνι στη Νέα Αλικαρνασσό
Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας, ένα μπαλκόνι έπεσε από σπίτι που βρίσκεται στη Νέα Αλικαρνασσό. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός καθώς δεν υπήρχαν περαστικοί εκείνη την ώρα στον συγκεκριμένο δρόμο. Ωστόσο, το μπαλκόνι έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στα οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Προβλήματα με ηλεκτροδότηση και αεροπορικές πτήσεις
Προβλήματα έχουν καταγραφεί και σε επίπεδο ηλεκτροδότησης καθώς εξαιτίας των κεραυνών συχνές είναι οι ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου. Παράλληλα, σε ένα πυλώνα της ΔΕΗ σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα περιοχές του ανατολικού Ηρακλείου ενώ τα συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Παράλληλα, προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε πτήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου καθώς τρία αεροπλάνα δεν μπόρεσαν εξαιτίας καιρού να προσγειωθούν στο «Νίκος Καζαντζάκης».

Δείτε εδώ live την πορεία του «Ιανού» στην Κρήτη: