19 Σεπτέμβριος 2020, 16:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2020, 16:44

Χαρδαλιάς για «Ιανό»: Παραμένουμε σε εγρήγορση, ετοιμότητα και επιφυλακή

  • Χαρδαλιάς για «Ιανό»: Παραμένουμε σε εγρήγορση, ετοιμότητα και επιφυλακή
    Κάτοικοι περπατούν σε πλημμυρισμένο δρόμο, σήμερα, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορίνθου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Βασίλης Ψωμάς)

Αν και ο «Ιανός» φαίνεται να εξασθενεί από την περιοχή της Αττικής, ο κρατικός μηχανισμός καλεί όλους μας να είμαστε σε εγρήγορση διότι ο κίνδυνος ακόμα δεν πέρασε.

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη προς τις περιοχές της Αρκαδίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας αλλά και στα Κύθηρα.

«Το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί από την περιοχή της Αττικής, όμως συνεχίζει να δίνει μεγάλους όγκους βροχής και θα πρέπει να παραμείνουμε σε πλήρη επιφυλακή και εγρήγορση στην περιοχή της Αρκαδίας, στο Λεωνίδιο ειδικά, στην Αργολίδα, και κατευθύνεται από την Λακωνία, στα Κύθηρα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από συνεχείς συσκέψεις που είχε για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Ο υφυπουργός αφού εξέφρασε εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεκρών στα Φάρσαλα και την Καρδίτσα, τόνισε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους. Με αφορμή τα θλιβερά περιστατικά, κάλεσε όλους τους συμπολίτες του να παίρνουν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας σαν κάτι που είναι σημαντικό, κρίσιμο και σοβαρό.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως από τα μέχρι τώρα στοιχεία, το φαινόμενο δείχνει να εξελίσσεται και στην Κρήτη αργά το βράδυ αλλά είναι κάτι το οποίο ίσως να είναι πρόωρο να εκτιμηθεί από τώρα. «Θα είναι κάτι το οποίο θα το αξιολογήσουμε αργά το απόγευμα», σημείωσε ενώ συμπλήρωσε ότι «σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Λακωνίας και των Κυθήρων θα πρέπει τις επόμενες ώρες να ακολουθούν τις οδηγίες να παραμένουν στα σπίτια τους, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και για οποιοδήποτε λόγο αν δημιουργηθεί κάποιο πλημμυρικό φαινόμενο να πάνε στο πιο ψηλό σημείο του σπιτιού που μπορούν».

«Συνεχίζεται η προσπάθεια, έχουμε κλείσει σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα και η προσπάθεια που γίνεται σε όλη τη χώρα είναι μια προσπάθεια που ναι μεν είναι δύσκολη αλλά δείχνει να ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ώρες», υπογράμμισε ο Νϊκος Χαρδαλιάς.

«Παραμένουμε σε εγρήγορση, παραμένουμε σε ετοιμότητα, παραμένουμε σε επιφυλακή. Η πολιτική προστασία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ξέρουμε να δίνουμε τον αγώνα μας και παραμένουμε παρόντες», τόνισε.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας της κακοκαιρίας ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Από το πρωί ήδη τρέξαμε τρεις διαφορετικές συσκέψεις. Φεύγουν κλιμάκια κυβερνητικά στις περιοχές αυτές, ήδη δίνουμε μεγάλο αγώνα για να αποκατασταθούν οι ηλεκτροδοτήσεις ειδικά στα νησιά και ταυτόχρονα κάποιες περιοχές που είναι αποκομμένες να εξασφαλίσουμε όλα όσα χρειάζονται μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης».