19 Σεπτέμβριος 2020, 10:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2020, 10:32

Στα πρόθυρα του… αφανισμού ο Απόλλων Πόντου

  • Στα πρόθυρα του… αφανισμού ο Απόλλων Πόντου
    (Φωτ.: Intime)

Στον… αέρα παραμένει ο Απόλλων Πόντου, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ της συμμετοχής του στη Football League και της συμμετοχής στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας. Το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών και της δημιουργίας μιας κατηγορίας με δύο ομίλους στη Super League 2 απομακρύνθηκε, οπότε η ομάδα της Καλαμαριάς καλείται να αγωνιστεί στη Football League τη νέα σεζόν.

Κι αυτό γιατί το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του Απόλλωνα κατά της απόφασης της ΕΠΟ, που τον υποβίβαζε στη Football League, ενώ εκείνος ζητούσε την παραμονή του στη Super League 2.

Οι «κοκκινόμαυροι», ωστόσο, πρέπει να αντιμετωπίσουν όλα τα χρέη που έχουν επιδικαστεί σε ποδοσφαιριστές, αλλιώς θα αρχίσουν να επιβάλλονται αφαιρέσεις βαθμών. Την ίδια ώρα, στο διοικητικό κομμάτι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Στο διάστημα της αναμονής για την αναδιάρθρωση το τελευταίο διάστημα δεν σημειώθηκαν εξελίξεις, ενώ η διοίκηση Καλαϊτζίδη αδυνατεί να καλύψει τα χρέη της ΠΑΕ.

Στην περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα λύση και ο Απόλλων Πόντου πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Football League, τότε θα αναγκαστεί να αγωνιστεί στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Μακεδονίας, καθώς η Γ’ Εθνική έχει ήδη διενεργήσει την κλήρωση των ομίλων για τη νέα σεζόν.

Ουσιαστικά ο Απόλλων θα επιστρέψει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, επιχειρώντας να κάνει και πάλι μια επανεκκίνηση, αλλά όταν ανέβει στις επαγγελματικές κατηγορίες θα τον περιμένει το 50% των χρεών της παλιάς ΠΑΕ, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ.

Σοφία Λυσιόβα