19 Σεπτέμβριος 2020, 08:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2020, 08:21

Καιρός: Ο «Ιανός» θα χτυπήσει και την Αττική το Σάββατο – Κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα

  • Κακοκαιρία έρχεται τις επόμενες ώρες – Πού θα «χτυπήσει»
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Σε ισχύ είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής το αναθεωρημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, καθώς ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» συνεχίζει να σαρώνει μεγάλο μέρος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους θα συνεχίζουν να επηρεάζουν το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι, βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί και άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι ανατολικοί- βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στη Θεσσαλία και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία λίγες νεφώσεις. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εξασθενήσουν από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι, στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου λίγες τοπικές νεφώσεις, αλλά οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.