18 Σεπτέμβριος 2020, 22:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2020, 22:49

Συναγερμός στον Αλμυρό Βόλου λόγω της κακοκαιρίας – Τρεις εγκλωβισμένοι

  • Συναγερμός στον Αλμυρό Βόλου λόγω της κακοκαιρίας – Τρεις εγκλωβισμένοι
    (Φωτ.: magnesianews.gr)

Μάχη με το χρόνο δίνουν η Πολιτική Προστασία και τεχνικά συνεργεία της Μαγνησίας και του Δήμου Αλμυρού για να αποτρέψουν το «σπάσιμο» της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά, τα νερά του οποίου απειλούν το νότιο τμήμα του Αλμυρού.

Η περιοχή επλήγη με σφοδρότητα από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» – ζημιές υπάρχουν σε υποδομές, οδικό δίκτυο, ενώ τρεις εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της λιμνοδεξαμενής είναι εγκλωβισμένοι. Κλειστή η ΠΑΘΕ στο ρεύμα προς Αθήνα.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για να φτάσουμε στους ανθρώπους, αφού το αυτοκίνητό τους έχει παρασυρθεί. Στάθηκε αδύνατο να τους προσεγγίσει προς διάσωση ελικόπτερο, λόγω των θυελλωδών ανέμων. Οι τρεις εργαζόμενοι έχουν πιαστεί από τα δέντρα και βρίσκονται μέσα στο νερό. Τους παρέσυρε το ρέμα όταν αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο για να σωθούν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις κατέρρευσε η γέφυρα στο Χολόρεμα που κατασκευάστηκε πριν από επτά περίπου δεκαετίες και συνέδεε τα χωριά Αϊδίνι και Κρόκιο, αποτελώντας μέρος της επαρχιακής οδού Μικροθηβών-Αλμυρού. Επίσης, καταστράφηκε η γέφυρα στον παράδρομο της εθνικής οδού, ενώ η συγκοινωνία ανάμεσα σε Βόλο και Αλμυρό διεξάγεται μόνο μέσω του αυτοκινητοδρόμου.