30 Μάιος 2014, 09:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:34

Η Ένωση Ποντίων Μενεμένης τιμά τις 353.000 ψυχές Ελλήνων από τον Πόντο

  • Η Ένωση Ποντίων Μενεμένης τιμά τις 353.000 ψυχές Ελλήνων από τον Πόντο

Η  Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος», όπως κάθε χρόνο, απότισε και φέτος φόρο τιμής στις 353.000 ψυχές Ελλήνων που χάθηκαν στην περίοδο της Γενοκτονίας στον  Αγιασμένο Πόντο. 

Συγκεκριμένα το Σάββατο 24 Μαΐου 2014 τελέστηκε πρώτα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Μενεμένη μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας. 

Έπειτα το Διοικητικό, τα Μέλη του Συλλόγου και οι Επίσημοι καλεσμένοι μετέβηκαν στο Μνημείο - Αφιέρωμα στη Γενοκτονία, που βρίσκεται στην πλατεία 19ης Μαΐου στο Α'  Κ.Α.Π.Η. Μενεμένης. Εκεί πλέον τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση από τον πατέρα Άγγελο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής. 

Ακoλούθησε χαιρετισμός του Αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Χαραλάμπου Κυριακίδη και στη συνέχεια του Αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Πουρσανίδη Τριαντάφυλλου, του  προέδρου της Ανεξάρτητης Παράταξης «Όραμα για το μέλλον» κ. Καζαντζίδη Γεώργιο, του Ταμία της Π.Ο.Ε. και Προέδρου του Πολιτιστικού Αθλητικού  Συλλόγου  Αμπελοκήπων "Κων/νου  Παλαιολόγου" κ. Στάθη Παπαδόπουλο και του Επίτιμου Προέδρου κ. Αναστάσιο Χαλκίδη. 

Το χρονικό της ημέρας διαβάστηκε από την Υπεύθυνη Νεολαίας κα. Παυλίδου Γεωργία και από τον Υπεύθυνο Καλλιτεχνικών κ. Αμανατίδη Άρη.

Τα τραγούδια που πλαισίωσαν την εκδήλωση τα τραγούδησε ο κ. Δημήτρης Κεχαγιάς. Λύρα έπαιξε ο κ. Δουλγερίδης Νίκος και Νταούλι Περπερίδης Χάρης. 

Συμμετείχε το μικρό χορευτικό του Συλλόγου, το οποίο και στάθηκε άξιο της ημέρας.

Η εκδήλωση τελείωσε με την κατάθεση Στεφάνων και την τήρηση ενός λεπτού σιγής.

Την επιμέλεια όλης της εκδήλωσης είχε η Υπεύθυνη Ενδυμασίας του Συλλόγου μας κα. Ουρανία Κυριλλίδου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις.

Gallery