18 Σεπτέμβριος 2020, 13:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2020, 14:16

«Ιανός»: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

  • «Ιανός»: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
    Πτώση μεγάλων δέντρων σε δρόμο, αποτέλεσμα της έντονης κακοκαιρίας που φέρνει το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» στη Ζάκυνθο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Συνετός)

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων τηςΤετάρτης επικαιροποιείται με βάση τα νεότερα στοιχεία ως εξής:

Την Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου –από την Λευκάδα και νοτιότερα– την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα –κυρίως την κεντρική– και την Εύβοια. Στα νησιά του Ιονίου τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση προς το βράδυ.

Καταιγίδες στην Αττική το βράδυ
Στην Αττική οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν το βράδυ και θα διατηρηθούν με μεγάλες εντάσεις κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην περιοχή της Εύβοιας έντονα φαινόμενα θα έχουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο.

Το Σάββατο θα συνεχίζει να επηρεάζεται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

Την Κυριακή έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν, μέχρι νωρίς το πρωί τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη.