18 Σεπτέμβριος 2020, 14:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2020, 14:52

ΗΠΑ: Ο Τραμπ συστήνει εθνική επιτροπή για την «πατριωτική εκπαίδευση»

Με την Αριστερά και τους πολιτικούς αντιπάλους του στο επίκεντρο της ομιλίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες το μεγαλεπίβολο σχέδιό του για να κάνει την εκπαίδευση στις ΗΠΑ «πατριωτική», ώστε «οι Αμερικανοί να μη νιώθουν ντροπή για την ιστορία τους».

Στόχος η καταπολέμηση αυτού που περιέγραψε ως μια αριστερή «εκστρατεία ενάντια στην αμερικανική ιστορία».

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι σύντομα θα υπογράψω ένα εκτελεστικό διάταγμα για τη σύσταση μιας εθνικής επιτροπής για την προώθηση της πατριωτικής εκπαίδευσης. Θα αποκαλείται Επιτροπή του 1776», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σε ομιλία του στο Μουσείο των Εθνικών Αρχείων στην Ουάσιγκτον, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την επέτειο της υπογραφής του Αμερικανικού Συντάγματος.

«Οι νέοι μας θα διδαχθούν να αγαπούν την Αμερική με όλη τους την καρδιά και όλη τους την ψυχή», είπε και πρόσθεσε: «Θα ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς μας να διδάξουν στα παιδιά μας το θαύμα της αμερικανικής Ιστορίας και να κάνουν σχέδια για να τιμήσουν την 250ή επέτειο της ίδρυσής μας».

Στην ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε Αριστερούς ακτιβιστές, πολιτικούς, μέσα μαζικής ενημέρωσης και επιχειρήσεις.

Διεξάγουν, υποστήριξε, μια πολιτιστική επανάσταση «σχεδιασμένη να ανατρέψει την αμερικανική επανάσταση», ακόμη και σε αίθουσες διδασκαλίας, όπου τα παιδιά διδάσκονται να ντρέπονται για την ίδια τους την Ιστορία.

«Τα έκτροπα και το χάος που προκαλεί η Αριστερά είναι το άμεσο αποτέλεσμα δεκαετιών αριστερής κατήχησης στα σχολεία μας. Συνεχίζεται για πάρα πολύ καιρό... Η εκστρατεία ενάντια στην αμερικανική Ιστορία είναι μια τοξική προπαγάνδα, ένα ιδεολογικό δηλητήριο που αν δεν αφαιρεθεί θα διαλύσει την κοινωνική συνοχή, θα καταστρέψει τη χώρα μας», κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.