17 Σεπτέμβριος 2020, 23:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτέμβριος 2020, 23:24

Επικοινωνία Μισέλ με Ερντογάν και Αλ-Σίσι

  • Επικοινωνία Μισέλ με Ερντογάν και Αλ-Σίσι
    Ο Σαρλ Μισέλ (φωτ. αρχείου: EPA / Stephanie Lecocq)

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι. Ο Σαρλ Μισέλ συζήτησε με τους δύο ηγέτες το ζήτημα της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, ανάμεσα στα βασικά θέματα που τέθηκαν ήταν η διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο, η σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και οι παράμετροι της σχέσης αυτής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Πληροφοριών της Τουρκίας, ο Ερντογάν είπε στον Μισέλ ότι αναμένει πως οι θεσμοί της ΕΕ και οι χώρες μέλη θα υιοθετήσουν μια αντικειμενική και συνεπή στάση σε όλα τα περιφερειακά ζητήματα, ιδίως σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να ξεγελαστούν από προκλήσεις. Επίσης, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή σε μια λύση που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πλευρών μέσω ενός φιλικού διαλόγου και δίκαιων διαπραγματεύσεων.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά όλα τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, παντού και πάντα, απέναντι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αγνοεί αυτά τα δικαιώματα με μονομερείς ενέργειες. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και άλλα περιφερειακά ζητήματα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Anadolu.