30 Μάιος 2014, 11:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιανουάριος 2015, 10:16

Χαψία πλακίν μεθυσμένα

  • Χαψία πλακίν μεθυσμένα

Τα χαψία, ο γνωστός σε όλους μας γαύρος, υπήρχαν σε αφθονία στον Εύξεινο Πόντο και αποτελούσαν αγαπημένη τροφή των Ποντίων.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό φρέσκο χαψία (γαύρο)
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. ρίγανη κατά προτίμηση φρέσκια
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε τον γαύρο και τον πλένουμε.
  2. Τον τοποθετούμε σε ταψί σε μια στρώση και από πάνω ρίχνουμε όλα τα υλικά και τις ντομάτες.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λάδι και ψήνουμε στους 180° για 15-20΄.

Καλή σας όρεξη

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr