16 Σεπτέμβριος 2020, 11:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτέμβριος 2020, 12:47

Κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία του Πύργου και του Ηρακλείου Κρήτης

  • Κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία του Πύργου και του Ηρακλείου Κρήτης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Την αναστολή λειτουργίας τμήματος στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου αποφάσισε σήμερα ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά τον εντοπισμό ενός μαθητή με κορονοϊό. Προς το παρόν, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν απαιτείται να κλείσει ολόκληρη η σχολική μονάδα, εκτός και αν υπάρξει συρροή κρουσμάτων.

Στο στενό περιβάλλον του μαθητή δεν υπάρχει άλλο κρούσμα, ενώ σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Ο ανήλικος, που είναι ασυμπτωματικός, ελέγχθηκε με πρωτοβουλία της οικογένειάς του, καθώς είχε προηγηθεί ταξίδι. Τα αποτελέσματα του πρώτου τεστ βγήκαν αφότου ξεκίνησε η σχολική χρονιά.

Σε αντίθεση πάντως με το Γυμνάσιο του Πύργου, το 2ο Δημοτικό Βουτών στο Ηράκλειο της Κρήτης θα κλείσει εξ ολοκλήρου μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, καθώς το τεστ που έγινε σε έναν εκπαιδευτικό είναι θετικό.

«Καλείστε να μην στέλνετε τα παιδιά στο σχολείο και θα ενημερωθείτε με νεότερο μήνυμα για τις εξελίξεις επί του θέματος», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του σχολείου, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Μητέρα με κορονοϊό στην Πάτρα
Εν τω μεταξύ, θετική στον κορονοϊό βρέθηκε μια μητέρα στην Πάτρα που στηρίζει την κατάληψη του 2ου Γενικού Λυκείου όπου φοιτά ο γιος της.

Πληροφορίες του patrastimes.gr αναφέρουν ότι πρόκειται για υπάλληλο νοσοκομείου, η οποία υπεβλήθη σε τεστ για κορονοϊό αλλά το αποτέλεσμα βρήκε αφότου είχε πάει στο σχολείο και είχε επαφή με μαθητές, γεγονός που σήμανε συναγερμό και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Μιλώντας στο OPEN, η μητέρα εξήγησε ότι δεν είναι αρνήτρια της μάσκας, όμως τάσσεται υπέρ της κατάληψης καθώς θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν τεστ σε όλους τους καθηγητές, να δημιουργηθούν ολιγομελή τμήματα και να προσληφθούν καθαρίστριες.