16 Σεπτέμβριος 2020, 12:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτέμβριος 2020, 11:49

Ο Χρήστος Καλιοντζίδης ξεκινά διαδικτυακά μαθήματα ποντιακής λύρας

  • Ο Χρήστος Καλιοντζίδης ξεκινά διαδικτυακά μαθήματα ποντιακής λύρας
    (Φωτ.: facebook / Christos Kaliontzidis)

Με όχημα τη μεγάλη του αγάπη για την παραδοσιακή ποντιακή μουσική, ο λυράρης Χρήστος Καλιοντζίδης ανακοίνωσε ότι ξεκινάει μαθήματα ποντιακής λύρας μέσω διαδικτύου, για τη σεζόν 2020-2021.

Επίσης, από την επόμενη εβδομάδα θα διδάσκει και στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας.

«Ξεκίνησα να κάνω μαθήματα ποντιακής λύρας εξ αποστάσεως λίγο πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα, αλλά με την καραντίνα όλο αυτό πυροδοτήθηκε. Η αρχική μου σκέψη ήταν να διδάξω σε άτομα με αγάπη για την ποντιακή μουσική παράδοση κυρίως εκτός Ελλάδας, που δεν είχαν πρόσβαση σε ωδεία και συλλόγους. Σήμερα έχω μαθητές τόσο από Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό», ανέφερε στο pontos-news.gr ο Χρήστος Καλιοντζίδης.

Τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, αφορούν όλα τα επίπεδα και όλες τις ηλικίες, και είναι ατομικά. «Ουσιαστικά από τον καναπέ του σπιτιού του, και με άνεση, κάποιος μπορεί να μάθει να παίζει ποντιακή λύρα», τόνισε.

  • Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με e-mail στο christoskaliontzidis@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 6940 985757 ή μέσω του προφίλ του καλλιτέχνη στο facebook.