16 Σεπτέμβριος 2020, 10:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτέμβριος 2020, 10:06

Δεν αποκλείει γενικό lockdown στην Αττική ο Πέτσας

  • Δεν αποκλείει γενικό lockdown στην Αττική ο Πέτσας
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Το ενδεχόμενο να υπάρξει ακόμα και γενικό lockdown στην Αττική, εάν κριθεί απαραίτητο από την εξέλιξη της πανδημίας, άφησε ανοιχτό ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στον ΣΚΑΪ. «Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί, αναλόγως με τις εξελίξεις. Όλα είναι στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, το επόμενο εξάμηνο θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό, εξήγησε, είναι ενδεικτικό, καθώς μέχρι τότε υπάρχει πιθανότητα να είναι διαθέσιμο το εμβόλιο. «Δεν αποκλείεται τίποτα, δεν θα διστάσουμε κάνουμε ό,τι χρειαστεί», επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Αττική προκαλεί πονοκέφαλο στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και στην κυβέρνηση, καθώς εδώ και αρκετές ημέρες καταγράφει τα περισσότερα από τα μισά κρούσματα που αφορούν στο σύνολο της χώρας. Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι από τις 310 νέες επιβεβαιωμένες λοιμώξεις, οι 197 εντοπίστηκαν στην Αττική – η αντιστοιχία πλέον είναι 3 κρούσματα ανά 100.00 κατοίκους.

Από σήμερα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου είναι σε ισχύ έκτακτα μέτρα που αφορούν την εκτεταμένη χρήση μάσκας και περιορισμούς σε σινεμά, συναυλίες, εστίαση και λαϊκές αγορές.