15 Σεπτέμβριος 2020, 19:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτέμβριος 2020, 19:51

Η Γερμανία σχεδιάζει να φιλοξενήσει 1.500 πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά

  • Η Γερμανία σχεδιάζει να φιλοξενήσει 1.500 πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ συμφώνησαν να μεταφέρουν περίπου 1.500 επιπλέον μετανάστες από τα ελληνικά νησιά, μετά από την πυρκαγιά στη Μόρια που άφησε χιλιάδες άστεγους, ανέφεραν πηγές της γερμανικής κυβέρνησης και του κυβερνητικού συνασπισμού.

Οι πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι η Γερμανία θα φιλοξενεί μετανάστες των οποίων οι αιτήσεις ασύλου έχουν ήδη γίνει δεκτές, προσθέτοντας ότι δεν θα δέχονται μόνο πρόσφυγες από τη Λέσβο. Υπάρχουν περίπου 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά νησιά συνολικά.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο Ζεεχόφερ είχε κάνει την σχετική πρόταση και η Μέρκελ συμφώνησε. Κορυφαίοι πολιτικοί από τα κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού της Γερμανίας συμφώνησαν να προσπαθήσουν να επιτύχουν συμφωνία μέχρι αύριο σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών που θα δέχονταν, εκτός από τους 100-150 ασυνόδευτους ανηλίκους, που είχαν ήδη δεσμευτεί να φιλονήσει η χώρα.

Το Βερολίνο αντιμετωπίζει αυξανόμενες εκκλήσεις από περιφερειακούς και τοπικούς πολιτικούς, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα φιλοξενούν ανθρώπους από τον καταυλισμό προσφύγων, εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τους επέτρεπε κάτι τέτοιο.

  • Πηγή: Reuters.