15 Σεπτέμβριος 2020, 13:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτέμβριος 2020, 12:25

«Πόντος – 3.000 χρόνια ιστορίας»: Γεμάτη μνήμες η ποντιακή βραδιά που έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

  • «Πόντος – 3.000 χρόνια ιστορίας»: Γεμάτη μνήμες η ποντιακή βραδιά που έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου
    (Φωτ.: facebook / Δήμος Αμαρουσίου)
  • «Πόντος – 3.000 χρόνια ιστορίας»: Γεμάτη μνήμες η ποντιακή βραδιά που έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου
    (Φωτ.: facebook / Δήμος Αμαρουσίου)

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Πόντος – 3.000 χρόνια ιστορίας» από το Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ).

Δεκάδες θεατές παρακολούθησαν τη γεμάτη μνήμες από την ένδοξη ιστορία των Ποντίων βραδιά.

Στο τραγούδι ήταν ο Γιώργος Ορφανίδης και στη λύρα ο Αντώνης Νικηφορίδης. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισίωσαν τα χορευτικά του σωματείου με τον Χαράλαμπο Τσιλικίδη στη λύρα και τον Γιάννη Παπατζανή στο νταούλι.

Τους καλλιτέχνες, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» Δημήτρη Κοσμίδη και τα μέλη του Συλλόγου, συνεχάρησαν για την εξαιρετική εκδήλωση τόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας όσο και αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Μετά το πέρας της βραδιάς και οι δύο εξήραν το διαχρονικό έργο του σωματείου στη διατήρηση της πολιτικής κληρονομιάς των Ποντίων.


(Φωτ.: Facebook / Δήμος Αμαρουσίου)

Το παρών στην ποντιακή βραδιά έδωσαν μέλη της Δημοτικής Αρχής, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού.