14 Σεπτέμβριος 2020, 18:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτέμβριος 2020, 19:31

Χανιά: Επίθεση γονέα σε καθηγητή γυμνασίου, με αφορμή σύσταση για χρήση μάσκας

  • Χανιά: Επίθεση γονέα σε καθηγητή γυμνασίου, με αφορμή σύσταση για χρήση μάσκας
    (Φωτ. αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα μαθητή σε βάρος εκπαιδευτικού του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου. Το περιστατικό συνέβη στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος κατά την προσέλευση των μαθητών για την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ο γονέας συνελήφθη έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσε ο εκπαιδευτικός.

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/9/2020 καταγγέλλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας, η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό. Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

»Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δεν θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Καταδίκη Κεραμέως
Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον ξυλοδαρμό.

«Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές τόνισε η υπουργός με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, ήρθε σε επικοινωνία με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια, και ζήτησε από την υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

«Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές» καταλήγει η Νίκη Κεραμέως.