14 Σεπτέμβριος 2020, 19:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτέμβριος 2020, 19:26

Το υπουργείο Εξωτερικών για τη συμπλήρωση 21 χρόνων από την απώλεια του Γιάννου Κρανιδιώτη

  • Το υπουργείο Εξωτερικών για τη συμπλήρωση 21 χρόνων από την απώλεια του Γιάννου Κρανιδιώτη
    Ο Γιάννος Κρανιδιώτης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Συμπληρώνονται σήμερα 21 χρόνια από την αδόκητη απώλεια του Γιάννου Κρανιδιώτη, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή του ανακοίνωση, με αφορμή την ημέρα (14 Σεπτεμβρίου 1999) που έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος διπλωμάτης, και συμπληρώνει: «Ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε ένας οραματιστής πολιτικός και σπουδαίος διπλωμάτης, το έργο του οποίου συνεχίζει να αποτελεί οδηγό για την ελληνική εξωτερική πολιτική.

»Ένα πρότυπο πατριωτικής προάσπισης των συμφερόντων του ελληνισμού.

»Σύμβολο της κοινής πορείας ελλαδικού και κυπριακού ελληνισμού. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης ζωής του, ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπηρέτησε με συνέπεια και αυταπάρνηση τον ελληνισμό ενώ ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

»Σήμερα, 21 χρόνια από τον θάνατό του, και σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον ελληνισμό, οι ιδέες και το έργο του Γιάννου Κρανιδιώτη συνεχίζουν να αποτελούν  πηγή έμπνευσης στις αδιάλειπτες προσπάθειες της Ελλάδας και της Κύπρου για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και υπεράσπισης των συμφερόντων του ελληνισμού απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει».