14 Σεπτέμβριος 2020, 14:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτέμβριος 2020, 14:00

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Εφικτή η ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο

  • Εκπρόσωπος Ερντογάν: Εφικτή η ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο
    Ο Ιμπραχίμ Καλίν (πηγή: Youtube / ORF)

«Η Τουρκία, υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως ισχυρός παίκτης, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Η Ελλάδα και η ΕΕ δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία που δόθηκε στη διπλωματία και πρέπει να κάνουν αμοιβαία βήματα», γράφει σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως «είναι εφικτή ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο» και υποστηρίζει ότι «θα συμβάλλουν θετικά οι δίκαιες, ολοκληρωμένες και λογικές προσεγγίσεις», συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία «δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός, όμως έχει την αποφασιστικότητα να μην επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της».

 

Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli liderliğinde hem sahada hem de masada güçlü bir aktör olarak hak ve menfaatlerini her zaman koruyacaktır. Yunanistan ve AB ülkeleri diplomasiye tanınan şansı heba etmemeli, mütekabil adımlar atmalıdır.

— Ibrahim Kalin (@ikalin1) September 14, 2020

 

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριζε ότι δεν θα επιβληθούν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Άγκυρα για την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της γειτονικής χώρας έκανε γνωστό ότι το «Ορούτς Ρέις» θα συνεχίζει τις έρευνες.