29 Μάιος 2014, 12:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:12

Το ελληνικό χωριό που κρατάει τα πρωτεία στις γεννήσεις

  • Το ελληνικό χωριό που κρατάει τα πρωτεία στις γεννήσεις

Το χωριό που κρατάει τα πρωτεία στις γεννήσεις - Κάθε οικογένεια έχει από 4 παιδιά! Ένα αισιόδοξο μήνυμα των καιρών στην Ελλάδα που γηράσκει.

Τα Λιβάδια, στο Μυλοπόταμο Ηρακλείου Κρήτης, είναι ένα χωριό που συνεχίζει, εκ... παραδόσεως, να κρατά την πρωτιά στις γεννήσεις πανελλαδικά. Σε αντίθεση με τα αστικά κέντρα, τα μνημόνια δεν ανέκοψαν τις γεννήσεις.

Μια μέση οικογένεια, έχει από τέσσερις τουλάχιστον απογόνους. Κι αυτό, γιατί, όπως λένε οι κάτοικοι, «τα πολλά παιδιά είναι ευτυχία». Και βέβαια, ο πρωταθλητισμός των ζευγαριών σε γεννήσεις, δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αλλά από αιώνες μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, σαν να είναι κανόνας, όπως γράφει το Madeincreta.gr.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι το ορεινό κεφαλοχώρι δεν εγκαταλείπεται από τους νέους, πολλοί από τους οποίους το επιλέγουν για τόπο μόνιμης εγκατάστασης και, σχεδόν, στο σύνολό τους απασχολούνται με την κτηνοτροφία.

Έτσι σήμερα, επί συνόλου 2.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, επέλεξαν για μόνιμη κατοικία τους το χωριό πάνω από 1.500 άνθρωποι και από αυτούς οι 800-1000 είναι κάτω των 40 χρόνων. Είναι το αισιόδοξο μήνυμα των καιρών στην Ελλάδα που γηράσκει.