14 Σεπτέμβριος 2020, 11:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτέμβριος 2020, 10:38

Καστελόριζο: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά

  • Καστελόριζο: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά
    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής της στο Καστελόριζο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Προεδρία της Δημοκρατίας / Θοδωρής Μανωλόπουλος)

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την διήμερη επίσκεψή της στο Καστελόριζο, μετέβη το πρωί στα σχολεία του νησιού για την τελετή του αγιασμού με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην Θεία Λειτουργία για την εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στον ίδιο χώρο με την εκκλησία υπάρχει το κτήριο που στεγάζει το Γυμνάσιο και Λύκειο του νησιού, με 25 μαθητές, ενώ στην απέναντι πλευρά βρίσκεται το Δημοτικό σχολείο που φιλοξενεί περίπου 20 μαθητές.

Στο μήνυμά της, προς τους μαθητές, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη χρήση της μάσκας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Σημείωσε ότι η φετινή χρονιά σαν τις προηγούμενες αφού φέτος, «εκτός από τα τετράδια και τα βιβλία σας θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας ένα καινούργιο εξάρτημα: τη μάσκα».

Συμπλήρωσε: «Σαν σκέψη μπορεί να μη σας φαίνεται ευχάριστη, στην πορεία όμως θα διαπιστώσετε ότι με τη συνεχή χρήση θα ξεχάσετε την παρουσία της. Θα γίνει μια συνήθεια. Κάτι όπως τα γυαλιά, για εμάς τους μύωπες. Φορώντας την και τηρώντας τους κανόνες προστασίας, δεν διασφαλίζετε μόνο την υγεία σας, την υγεία των φίλων, των δασκάλων σας, των γονιών σας, της γιαγιάς και του παππού σας.

»Κάνετε κάτι πιο σημαντικό: δείχνετε ότι αποτελείτε υπεύθυνα μέλη της κοινότητας, ότι ενδιαφέρεστε για τον διπλανό σας, ότι συνειδητοποιείτε πως η ατομική μας ευτυχία εξαρτάται απόλυτα από την ευτυχία του συνόλου».