• ΑΡΧΕΙΟ
29 Μάιος 2014, 11:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:37

Ο Φάρος Ποντίων Πατρών στο Φεστιβάλ Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο» | 30 & 31 Μαΐου 2014

  • «Πολιτισμικές προσεγγίσεις στον Πόντο» στο Φάρο Ποντίων Πατρών | 18 Οκτ 2014

Η Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας (Ε.Κ.Ν.Α.) και η Νεολαία Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Νεολαία Ο.Κ.Ο.Ε.) διοργανώνουν για 6η συνεχόμενη χρονιά το καταξιωμένο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο».

Επτά παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και περισσότεροι από 150 χορευτές, τραγουδιστές και οργανοπαίχτες θα μας ταξιδέψουν και φέτος σ’ ένα ταξίδι παράδοσης και πολιτισμού στο «Θεατράκι» της μαρίνας της Πάτρας το Σάββατο, 31 Μαΐου 2014, στις 20:15.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με τη συνδιοργάνωση / υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου - Σπίτι της Κύπρου και της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cyta Ελλάδος. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Χορεύουν:

- Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας

- «Φάρος» Ποντίων Πατρών

- «Ακρίτες του Αιγαίου»

- Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών

- Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών

- Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Άγιος Γεράσιμος»

- Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Αχαΐας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»

Την Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014, στις 10:00 "καλούμε όλα τα παιδιά να ζωγραφίσουν στην Πλατεία Γεωργίου Α’ σε μια εκδήλωση Ειρήνης και Προσμονής για την Κύπρο. Η εκδήλωση «Ζωγραφίζουμε για την Κύπρο» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της μαύρης επετείου των 40 ετών από την την εισβολή στην Κύπρο και της επί τέσσερις δεκαετίες συνεχιζόμενης κατοχής του 37% του νησιού.

Δεν ξεχνούμε, αγωνιζόμαστε, προσβλέπουμε σε μια Κύπρο ελεύθερη και ειρηνική".