13 Σεπτέμβριος 2020, 13:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2020, 13:28

Ο Ακάρ στέλνει μήνυμα για διάλογο και ειρήνη μετά την αποχώρηση του «Oruç Reis»

  • Ο Ακάρ στέλνει μήνυμα για διάλογο και ειρήνη μετά την αποχώρηση του «Oruç Reis»
    Ο Χουλουσί Ακάρ (φωτ. αρχείου: EPA / Virginia Mayo)

Προχθές, ο Χουλουσί Ακάρ προκαλούσε την Ελλάδα λέγοντας να μην γίνει «μεζές» των μεγάλων δυνάμεων και σήμερα δηλώνει ότι η Τουρκία είναι υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας και του διαλόγου!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε: «Όπως έχει επανειλημμένως δηλώσει ο πρόεδρός μας, είμαστε πάντα υπέρ του διαλόγου και των πολιτικών λύσεων. Έχουμε κάνει ό,τι απαιτείται για τις σχέσεις καλής γειτονίας και ακόμα το κάνουμε. Περιμένουμε το ίδιο πράγμα από την άλλη πλευρά. Επομένως, εάν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας σε αυτό το ζήτημα, είμαστε υπέρ της ειρήνης».

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ μετέβη σήμερα στο Κας της επαρχίας της Αττάλειας, για να παρεβρεθεί στο μνημόσυνο ενός στρατιωτικού. Το Κας βρίσκεται απέναντι από το Καστελόριζο, στο οποίο πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και αυτή η κίνηση από τον Χουλουσί Ακάρ κάθε άλλο παρά τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Επίσης, να σημειωθεί ότι στην Αττάλεια φαίνεται να έχει αγκυροβολήσει πλέον το «Ορούτς Ρέις» μετά από τη λήξη, χθες το βράδυ, της παράνομης τουρκικής NAVTEX η οποία δεν ανανεώθηκε.