12 Σεπτέμβριος 2020, 17:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτέμβριος 2020, 17:16

Δέσμη μέτρων ανακοινώνει ο Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη

  • Δέσμη μέτρων ανακοινώνει ο Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Σε ακροατήριο μόλις 50 ατόμων, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα γίνει το απόγευμα η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum που λόγω της πανδημίας «αντικαθιστά» τη ΔΕΘ. Έτσι, στο Βελλίδειο θα βρεθούν μόνο οι υπουργοί που σχετίζονται άμεσα με την οικονομία και την ανάπτυξη, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.

«Είμαστε στο μέσο ενός ορμητικού ποταμού. Στοίχημα να περάσουμε στην άλλη όχθη», δήλωσε το πρωί ο πρωθυπουργός, ο οποίος έφτασε στη ΔΕΘ υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και δίχως πολυπληθή υποδοχή.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μία δέσμη μέτρων για τη βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και μία μεσοπρόθεσμων μέτρων με φοροαπαλλαγές.

Όπως διευκρίνισε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1, στα μέτρα θα συμπεριληφθούν μειώσεις στην εισφορά αλληλεγγύης, τις ασφαλιστικές εισφορές και τον ΕΝΦΙΑ. Ακόμη, θα υπάρχει αναφορά και στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, η οποία θα βασίζεται στο τρίπτυχο: εξοπλιστικά προγράμματα, ενίσχυση στρατιωτικού προσωπικού και ενίσχυση ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η ομιλία θα είναι μικρότερη σε διάρκεια και θα απαντά κυρίως στην αγωνία των πολιτών για τις επιπτώσεις της πανδημίας, και –παρά το ότι θα περιγράφει τον ετήσιο οικονομικό προγραμματισμό της κυβέρνησης–, θα ρίχνει σαφώς το βάρος στην αντιμετώπιση των συνεπειών της ύφεσης.