12 Σεπτέμβριος 2020, 13:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2020, 17:49

Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις και πορείες σήμερα λίγο πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

  • Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις και πορείες σήμερα λίγο πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αποκλεισμοί δρόμων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και πέριξ αυτού ανακοίνωσαν η ΕΛΑΣ και η Τροχαία, καθώς για σήμερα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία εργαζομένων, κινήσεις πολιτών, φοιτητές και συλλογικότητες έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις και πορείες με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Οι διαδηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από πέντε διαφορετικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα από το άγαλμα Ελ. Βενιζέλου, την Πλατεία ΧΑΝΘ, την Καμάρα, τον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία.

Για την επίβλεψη των αστυνομικών μέτρων, έχουν οριστεί δύο εισαγγελείς από την τοπική Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Για τις 18:00 έχει απευθύνει κάλεσμα στο άγαλμα Ελ. Βενιζέλου η ΑΔΕΔΥ (όπου θα συμμετάσχουν -μεταξύ άλλων- ΕΔΟΘ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΚΕΕΡΦΑ, ΟΚΔΕ, φοιτητές), ενώ μισή ώρα αργότερα είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του ΠΑΜΕ, στην πλατεία ΧΑΝΘ. Στην Καμάρα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Την ίδια ώρα, στον Λευκό Πύργο θα συγκεντρωθούν ομάδες και σύλλογοι που εναντιώνονται στα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ άλλη μια συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 18:30, στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Νωρίτερα έχουν σχεδιαστεί προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.