12 Σεπτέμβριος 2020, 11:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτέμβριος 2020, 11:16

ΚΕΔΕ: Εργαστήρια ελέγχουν την ποιότητα των μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς

  • ΚΕΔΕ: Εργαστήρια ελέγχουν την ποιότητα των μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς
    (Φωτ.: Facebook / Dimitris Papastergiou II)

Τα γνωστά και… ελληνικά. Προκηρύσσονται διαγωνισμοί για την προμήθεια υλικών από το Δημόσιο. Κάποιες εταιρείες κερδίζουν με τις χαμηλότερες προσφορές που υποτίθεται ότι αντιστοιχούν στα ζητούμενα υλικά. Ωστόσο όταν έρχεται η ώρα της παράδοσής τους, διαπιστώνεται ότι δεν είναι τα συμφωνηθέντα. Κάτι τέτοιο συνέβη και με εταιρεία που έχει αναλάβει την παραγωγή μασκών για τα σχολεία.

Οι μάσκες δεν πληρούσαν το κριτήριο σχετικά με την περιεκτικότητα σε βαμβάκι και η ΚΕΔΕ αποφάσισε όχι μόνο να μην τις διανείμει στα σχολεία αλλά και να κάνει ελέγχους γενικότερα!

«Καμία μάσκα που δεν θα πληροί τις προδιαγραφές, δεν θα δοθεί σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς», διαβεβαιώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που διεξήγαγε και το σχετικό διαγωνισμό.

Για τον σκοπό αυτό, δήλωσε ο πρόεδρός της Δημήτρης Παπαστεργίου, «διεξάγουμε με δική μας πρωτοβουλία πρόσθετους δειγματοληπτικούς ποιοτικούς ελέγχους, σε πιστοποιημένα εργαστήρια». Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, τονίζει, «σε ποσότητα μασκών που παραλάβαμε από συγκεκριμένο προμηθευτή, διαπιστώσαμε ότι δεν πληρούσε ένα από τα κριτήρια που είχαν τεθεί σε σχέση με την περιεκτικότητα σε βαμβάκι. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε η συγκεκριμένη ποσότητα να μην παραδοθεί στα σχολεία». Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επαναλαμβάνει ότι ο διαγωνισμός «διεξήχθη σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας και πληρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, που τέθηκαν από τις υπηρεσίες μας, με βάση τις υποδείξεις των αρμοδίων επιστημόνων».