11 Σεπτέμβριος 2020, 19:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτέμβριος 2020, 19:14

Μυτιλήνη: Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών

  • Μυτιλήνη: Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών
    Πρόσφυγες και μετανάστες διαμαρτύρονται για τη δημιουργία νέου καταυλισμού στη Λέσβο (φωτ.:ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κάθε ηλικίας διαδηλώνουν από νωρίς το μεσημέρι στο δρόμο –όπου βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα μετά τις καταστροφικές φωτιές στο ΚΥΤ της Μόριας– από το πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, μέχρι το φραγμό που έχει στήσει η Αστυνομία, εμποδίζοντας τους να μπουν στην πόλη.

Σε αυτήν την περιοχή έχει μετακινηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των άστεγων πυρόπληκτων της Μόριας, οι οποίοι θεωρούν ότι από εκεί, πολύ κοντά δηλαδή στη Μυτιλήνη, θα τους επιτραπεί να μετακινηθούν προς το λιμάνι απ' όπου θα αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Την ίδια ώρα με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το στήσιμο του νέου καταυλισμού από εργαζομένους του πρώην ΚΥΤ. Γεγονός που κάνει τους μετανάστες να αντιδρούν εφόσον δεν θέλουν να μείνουν σε νέα δομή στο νησί.

Σκηνές μεταφέρονται από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης στο χώρο του νέου καταυλισμού με συνεχείς πτήσεις ελικοπτέρων. Ατίθετα, δεν έφτασαν στο χώρο των εργασιών μηχανήματα του Ελληνικού Στρατού αφού δεν είχαν πρόσβαση.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ