11 Σεπτέμβριος 2020, 19:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτέμβριος 2020, 19:14

Η μουσειοσκευή «Προορισμός Μικρά Ασία, την εποχή της ακμής των Ελλήνων» στα σχολεία της Ελλάδας

  • Η μουσειοσκευή «Προορισμός Μικρά Ασία, την εποχή της ακμής των Ελλήνων» στα σχολεία της Ελλάδας
    (Φωτ.: facebook / Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου»)

Η καινοτόμος εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Προορισμός Μικρά Ασία, την εποχή της ακμής των Ελλήνων», του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τους μαθητές σ’ ένα ταξίδι με προορισμό τη Μικρά Ασία.

Το εκπαιδευτικό υλικό θα αποστέλλεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021.

Μέσα από χάρτες, καρτ ποστάλ, οπτικοακουστικό υλικό, αντικείμενα και τεκμήρια της μουσειακής συλλογής, αλλά και εντύπως, θα ζωντανέψει στις σχολικές αίθουσες μια ολόκληρη εποχή ευημερίας και προόδου.

Στόχος είναι οι μαθητές να εντοπίσουν στοιχεία ιστορικής συνέχειας μιας περιοχής και την επίδρασή τους στη διαμόρφωση ενός πολιτισμού, να γνωρίσουν τους παράγοντες που συντέλεσαν στην ακμή των Ελλήνων στη Μικρά Ασία, να παρατηρήσουν πώς αποτυπώθηκε η ευημερία των ελληνικών κοινοτήτων, να διερευνήσουν τους λόγους που η Σμύρνη υπήρξε πόλη ορόσημο της Μικράς Ασίας, να έρθουν σε επαφή με εκφάνσεις της καθημερινότητας των Μικρασιατών εξετάζοντας τις δομές οργάνωσης της μικρασιατικής κοινωνίας.

Το εκπαιδευτικό υλικό θα αποστέλλεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021. Θα παραχωρείται δωρεάν για χρονικό διάστημα έως και δύο εβδομάδων, και θα υλοποιείται από τον αρμόδιο εκπαιδευτικό, στο πλαίσιο της σχολικής τάξης.

  • Με πληροφορίες από το mikrasiatis.gr.