28 Μάιος 2014, 18:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:12

Σε έναν μη Ποντιακό Σύλλογο ξεκινούν μαθήματα Ποντιακής διαλέκτου - Δείτε ποιος θα είναι ο δάσκαλος

  • Κιλκίς: Στα θρανία για τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Σε έναν μη Ποντιακό Σύλλογο ξεκινούν μαθήματα Ποντιακής διαλέκτου - Ποιος θα είναι ο δάσκαλός; - Πότε ξεκινούν τα μαθήματα;

Ο Σύλλογος διάσωσης και διάδοσης Ελληνικών λαϊκών χορών "Ο Μενούσης" με έδρα το Περιστέρι, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι από τον Οκτώβριο θα δημιουργηθεί τμήμα εκμάθησης Ποντιακής διαλέκτου με δάσκαλο τον κ. Αντώνη Παυλίδη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Εκπαιδευτικών. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν τρία έτη και θα υπάρχει μία μικρή συμβολική συνδρομή κάθε μήνα η οποία θα ανακοινωθεί εν καιρώ. Τα χρήματα θα διατίθεται στην Πανελλήνια Ένωση Ποντίων Εκπαιδευτικών ώστε να ενισχυθεί το πολύπλευρο έργο της διάσωσης της Ποντιακής κληρονομίας.

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο:

Σύλλογος διάσωσης και διάδοσης Ελληνικών λαϊκών χορών "Ο Μενούσης" ιδρύθηκε στις 30 Ιουνίου του 1986 από τους κύριους Ζαμάνη Πέτρο και Κομζιά Γεώργιο με έδρα την πόλη των Αθηνών.

Σκοπός του σωματείου είναι η καταγραφή, η διάσωση και η διδασκαλία των Ελληνικών δημωδών λαϊκών χορών, καθώς επίσης και η διάδοση τους στον Ελλαδικό χώρο και στο εξωτερικό.

Όλα αυτά πάντα με σεβασμό στην γνήσια μορφή και ύφος της εκάστοτε διδαχθείσας περιοχής της πατρίδας μας, όπως ακριβώς τα παραλάβαμε και οι ίδιοι από τους παλαιότερους.

Πληροφορίες συλλόγου:

Διεύθυνση: Αδμητού 92 και Ναούσης - Χρυσούπολη, Περιστέρι
Τηλέφωνο: 210 5713913
e - mail: info@menousis.gr