28 Μάιος 2014, 15:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:12

Πρόκληση Ερντογάν: Στην Ελλάδα λειτουργούν ακόμα στρατόπεδα Κούρδων τρομοκρατών

  • Πρόκληση Ερντογάν: Στην Ελλάδα λειτουργούν ακόμα στρατόπεδα Κούρδων τρομοκρατών

Πρόκληση Ερντογάν: Στην Ελλάδα λειτουργούν ακόμα στρατόπεδα Κούρδων τρομοκρατών

«Όλοι ξέρουμε ποιος στηρίζει και προστατεύει αυτές τις ομάδες. Τα στρατόπεδα εκπαίδευσης του DHKP/C είναι στην Ελλάδα»

Στον ξένο παράγοντα, περιλαμβάνοντας σε αυτόν και τα σενάρια εκπαίδευσης τρομοκρατών επί ελληνικού εδάφους, έριξε ο Ταγίπ Ερντογάν τις ευθύνες για όσα συμβαίνουν στην Τουρκία από το καλοκαίρι του 2013 και τα εκτεταμένα επεισόδια με αφορμή τα έργα στο πάρκο Γκεζί.

Ορμώμενος από τη συμμετοχή μελών του Λαϊκού Επαναστατικού Απελευθερωτικού Μετώπου (DHKP/C) στα πρόσφατα επεισόδια στη συνοικία Οκμεϊντάν της Κωνσταντινούπολης (σ.σ. στα οποία δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων) ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέφερε τα τουρκικά σενάρια για την ύπαρξη βάσεων της χαρακτηρισμένης από τους Τούρκους ως τρομοκρατικής οργάνωσης επί ελληνικού εδάφους.

«Όλοι ξέρουμε ποιος στηρίζει και προστατεύει αυτές τις ομάδες. Τα στρατόπεδα εκπαίδευσης του DHKP/C είναι στην Ελλάδα. Τους έχουμε δει να εισέρχονται στην Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει επιχειρήσεις σε βάρος τους αλλά δεν ξέρουμε γιατί ακόμα λειτουργούν εκεί τα στρατόπεδα» ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας την προσπάθειά του να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες για όσα συμβαίνουν στην Τουρκία (επεισόδια στο Γκεζί, τραγωδία στο ανθρακωρυχείο στη Σόμα κ.α.) ο Ερντογάν συνέχισε: «Όποτε τα πράγματα πήγαιναν καλά εδώ, υπήρχαν άνθρωποι που προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Τουρκία. Κάθε φορά που η Τουρκία προχωρούσε σε οικονομική ανάπτυξη, έγινε στόχος τρομοκρατικών ομάδων ή στρατιωτικών πραξικοπημάτων. Κάποια σκοτεινά χέρια είτε στην πατρίδα είτε στο εξωτερικό συνεργάστηκαν». Δεν δίστασε μάλιστα να αναρωτηθεί φωναχτά πώς η Ιαπωνία και η Γερμανία έγιναν οι ισχυρότερες οικονομίες στον κόσμο μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά η Τουρκία δεν τα κατάφερε παρά το γεγονός ότι δεν συμμετείχε στον πόλεμο.

Αναφερόμενος, ειδικά, στα όσα συνέβησαν στο πάρκο Γκεζί με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τα αιματηρά επεισόδια που τον έφεραν σε δύσκολη θέση ο Τούρκος πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Είναι σαν να πατιέται ένα κουμπί και νόμιμες και παράνομες οργανώσεις διαταράσσουν την ειρήνη. Είναι τόσο προετοιμασμένη αυτή η επίθεση που στοχεύουν ταυτόχρονα στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την οικονομία».

Πηγή: protothema.gr