10 Σεπτέμβριος 2020, 09:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Σεπτέμβριος 2020, 09:08

Υπόθεση Folli Follie: Στη φυλακή οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

  • Υπόθεση Folli Follie: Στη φυλακή οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Μετά από τις χθεσινές πολύωρες απολογίες τους ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας για την υπόθεση των παραποιημένων στοιχείων που εμφάνιζε επί σειρά ετών ο όμιλος Folli Follie, ο Δημήτρης και ο γιος του Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα.

Ο ιδρυτής και ο επί σειρά ετών επικεφαλής του ομίλου, αντίστοιχα, κατηγορούνται για πέντε κακουργήματα.

Η δικογραφία για τους δύο επιχειρηματίες περιλαμβάνει κατηγορίες για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, χειραγώγηση της αγοράς, πλαστογραφία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο την αυξημένη κερδοφορία μέσω παραποιημένων στοιχείων, πλασματικών τραπεζικών αναφορών και κυκλωτικών κινήσεων κεφαλαίων.

Χθες απολογήθηκε και η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, Καίτη, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 100.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους. Και αυτή βαρύνεται με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, και συγκεκριμένα για απάτη, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και χειραγώγηση μετοχών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, η Folli Follie επί σειρά ετών δημοσιοποιούσε ανακριβείς οικονομικές καταστάσεις διογκώνοντας και τον κύκλο των πωλήσεων της, τα κέρδη της και τα ταμειακά της διαθέσιμα. Έτσι κατάφερνε να δημιουργήσει συστηματικά στους επενδυτές, αλλά και στις εποπτικές Αρχές, μια παραπλανητική εικόνα για τις πραγματικές της δυνατότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.