10 Σεπτέμβριος 2020, 08:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Σεπτέμβριος 2020, 10:58

Σήμερα η συνάντηση Μακρόν-Μητσοτάκη στην Κορσική – Η ατζέντα

  • Στήριξη Μητσοτάκη και ΥΠΕΞ σε Μακρόν μετά την φραστική επίθεση Ερντογάν στον Γάλλο πρόεδρο
    Στιγμιότυπό από τη συνάντηση Μακρόν-Μητσοτάκη στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2020 (φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)

Στην Κορσική μεταβαίνει σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη (MED7) μαζί με τους άλλους ηγέτες των Μεσογειακών κρατών της ΕΕ (Κύπρος, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα).

Η Αθήνα αναμένει να λάβει σαφή στήριξη από τις υπόλοιπες χώρες για την τουρκική επιθετικότητα.

Το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού έχει ως εξής: Στις 15:00 (τοπική ώρα), θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας Cargese της Κορσικής. Μία ώρα αργότερα (16:00), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τετ α τετ με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει με τον Γάλλο ηγέτη τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και διάφορα θέματα που αφορούν στην αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, με έμφαση στα εξοπλιστικά (μαχητικά Rafale, φρεγάτες, συντήρηση Μirage 2000, κ.ά).

Στις 17:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το παρών στην Ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης, που διεξάγεται υπό την προεδρία του Εμανουέλ Μακρόν. Θα ακολουθήσει (19:30) κοινή συνέντευξη Τύπου και κατόπιν (20:45) θα λάβει χώρα το επίσημο δείπνο.