9 Σεπτέμβριος 2020, 08:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Σεπτέμβριος 2020, 07:59

Καιρός: Ζέστη με ανέμους έως 8 μποφόρ

  • Καλός καιρός σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα 2
    (Φωτ.: pixabay.com / fietzfotos)

Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με ενισχυμένους βόρειους ανέμους που θα πνέουν στο Αιγαίο με ένταση 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική. Παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Λίγες νεφώσεις στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και τα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 17 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.