8 Σεπτέμβριος 2020, 17:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Σεπτέμβριος 2020, 21:17

Γιαννιτσά: Κρούσματα κορονοϊού σε κονσερβοποιία

  • Κρουαζιερόπλοιο με 12 κρούσματα κορονοϊού – Καταπλέει στον Πειραιά
    (Φωτ.: EPA / Farooq Khan)

Συναγερμός έχει σημάνει στα Γιαννιτσά Πέλλας όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού σε κονσερβοποιία. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από δέκα κρούσματα ενώ έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών των φορέων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί 46 θετικοί στον κορονοϊό

Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και λεπτομερείς καθώς οι περισσότεροι από τους εργαζομένους είναι εποχικοί και μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία.

Πολλοί από αυτούς κατοικούν στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται η Γουμένισσα, τα Γιαννιτσά και η Κατερίνη.

Διακόπηκε η λειτουργία
Διέκοψε τη λειτουργία της η κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα Covid -19, στο προσωπικό της.

«Η εταιρεία, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Συνολικά στην εταιρεία εργάζονται 150 άτομα.